La Xarxa

Totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d’ocupació i promoció econòmica han creat la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès.

S’ha posat en marxa una acció integral i coordinada que, juntament amb les empreses, permetrà tenir una visió integral de les necessitats i optimitzar els resultats de les polítiques públiques amb l’única finalitat d’ajudar-te a trobar feina.

Estàs a l’atur i busques feina?

 • Et trobes en situació d’atur des de fa entre 6 i 12 mesos?
 • Sense formació postobligatòria i amb ocupacions anteriors elementals?
 • Tens més de 30 anys?

Apunta’t a la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès! 

L’objectiu del programa és millorar les competències personals i professionals de 75 persones en situació d’atur de la comarca amb importants dificultats per trobar feina, per tal de que adquireixin les habilitats i competències requerides per als llocs de treball que ofereixen les empreses del territori. 

Per això et proposem:

 • Atenció i orientació personalitzada: l’experiència demostra que la inserció laboral és més fàcil quan s’ofereix un assessorament a la persona el més exhaustiu possible i totalment personalitzat. S’elaborarà un pla de treball individualitzat i es realitzaran reunions periòdiques de seguiment . 
 • Formació en competències transversals necessàries en el mercat laboral actual: es treballarà amb una metodologia innovadora, tant la vessant personal (autoconeixement, autoestima, autocontrol, etc.) com la interpersonal (habilitats relacionals, comunicació, treball en equip, etc.) com la professional (eines, tècniques d’accés al mercat laboral, etc.).
 • Accés a les ofertes laborals de la comarca, gràcies a l’acció de prospecció intensiva amb les 50 empreses més grans de la comarca. 
 • Accions de capacitació amb potencial d’ocupació al territori: cadascuna de les accions de capacitació tindrà una durada aproximada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades i d’altres de transversals com són: la cerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats. Addicionalment, 40 hores de pràctiques no laborals.
  • Carnisseria, xarcuteria i preparats càrnics
  • Operari/a de manteniment, d’instal.lacions d’electricitat, lampisteria, calefacció i climatització domèstica.